HUOM tätä materiaalia ei enää päivitetä (ainakaan toistaiseksi). Viimeisin päivitys 22.9.2015.

 Kurssin esittelyä

 Työskentelystä

Kurssin tavoitteena on antaa toiminnalliset taidot WP-älypuhelimen luontevaan peruskäyttöön. Asiat on hyvä opiskella nyt, sillä käytänteet alkavat jo hieman vakiintua (iPhone v. 2007). Kurssilla käytetään esimerkkinä ja opettajan puhelimena mallia Nokia Lumia 630. Microsoftin virallinen tukisivusto tarjoaa täsmällistä tietoa laitteesta.

Kurssin rakenne ja sisältö riippuvat kurssin pituudesta ja sovitaan osallistujien kanssa yhteistyössä. Tauoilla voi kysyä kysymyksiä laitteen käyttöön ja toimintaan liittyen sekä kerrata aiempien oppituntien asioita. Kaikki kurssisisältö on tällä sivulla tai linkittyy täältä muualle.

Yhdellä oppitunnilla on tavallisesti yksi teema, esimerkiksi näppituntuma, puhelimen asetukset tai vastaava. Käyttötaitoa ei opi kuuntelemalla luennointia, joten kurssilla sovelletaan kolmea toimintamuotoa:

  •  Perinteinen opetus eli käsiteltävän aiheen esittelyä.
  •  Tehtävät pareittain, kolmen hengen ryhmissä tai yksin.
  •  Keskustelut kolmen hengen ryhmissä annetusta aiheesta.

Toivon, että osallistujat ottavat toiminnallisen oppimisen hyvin vastaan. Luento ainoana opetusmuotona on tehoton ja tylsä menetelmä taidon kehittämiseen. Lisäksi liika istuminen on  hengenvaarallista.

Windows Phone® on Microsoftin omistama tavaramerkki.