RapidTyping on monipuolinen suomenkielinen harjoitteluohjelma Windows-ympäristöön. Ohjelman sisältämät kirjoitusharjoitukset on laadittu data-analyysiin perustuen. Ohjelma tekee automaattisesti tilastoja käyttäjän etenemisestä ja suosittelee seuraavaan harjoitukseen etenemistä vain silloin, kun edellinen harjoitus on tehty riittävän hyvin.

Ohjelman käyttöönottoon on kolme eri tapaa.

  • Asennettava versio asennetaan tavalliseen tapaan. Asennus vaatii pääkäyttäjän oikeudet.
  • Kannettavaa versiota (portable) käytetään ilman asennusta ja se kulkee mukana esimerkiksi USB-tikulla. Jo pieni tikku riittää, sillä ohjelma vie alle 100 Mt tilaa. Kannettava versio toimitetaan zip-paketissa, jonka saa purettua esimerkiksi ohjelmalla 7-Zip tai Windowsin automaattisella paketin purkutoiminnolla.
  • Asennus voidaan automatisoida eli ohjelma asentaa palvelimelta esimerkiksi sadalle koneelle yhdellä kertaa. Opetushenkilökunnan tulee tarvittaessa keskustella tästä mahdollisuudesta IT-tuen kanssa.

RapidTyping ei ole saatavissa Linux- tai OS X -käyttöjärjestelmille. Oletettavasti sovelluksen saa toimimaan esimerkiksi virtuaalikoneessa tai sopivalla emulaattorilla kuten Crossover (OS X), Wine (Linux) , en ole tosin testannut.

Omat harjoitukset

RapidTyping sallii omien harjoitusten ja kurssien tekemisen. Innokaat ja nopeasti edistyneet oppilaat voivat tehdä harjoituksia ja vaihdella niitä keskenään.