(Google) Drive sisältää tiedostojen verkkotallennuksen (synkronoinnin) lisäksi toimistosovellukset Docs, Sheets ja Slides sekä sähköiset lomakkeet Forms. Ensimmäiset kolme vastaavat perusteiltaan Microsoftin Officea (Word, Excel ja PowerPoint), suomalaisittain siis tekstinkäsittely, taulukkolaskenta ja esitysgrafiikka. Useat käyttäjät voivat muokata samaa dokumenttia samaan aikaan. Muutokset päivittyvät kaikille lähes reaaliajassa. Driven voi asentaa pöytäkoneelle, jolloin se toimii kuten tavallinen kansio. Kansioon siirretyt tiedostot siirtyvät automaattisesti pilveen eli työ on jatkuvasti varmuuskopioitu. Ilmainen tallennustila on suuruudeltaan 15 Gigatavua, maksulliset alkaen 2 euroa kuukaudessa ja tilaa 100 Gt.

Googlen Drive.
Kuva 5: Näkymä Google Drive Chrome-selaimessa, drive.google.com.

 Kurssikansio

Tehdään jaettu kurssikansio Driveen. Jakaminen tapahtuu niin, että kurssin pitäjä tekee kansion ja jakaa sen jokaiselle osallistujalle Gmail-sähköpostin välityksellä. Kansioon laitetaan aluksi osallistujien sähköpostiosoitteet. Jokainen osallistuja pääsee käsiksi kansion sisältöön ja voi myös lisätä sinne materiaalia. Esimerkiksi linkit järkeviin ohjeisiin. Myös jutut, joita voidaan käyttää hyödyksi yhdessä Googlen työkalujen kanssa. Vuorovaikutteisuus :).

Docs

Tekstinkäsittely Docs riittää hyvin tavallisten dokumenttien kirjoittamiseen. Erityisiä makroja ja muita vuorovaikutteisia elementtejä vaadittaessa voi Microsoft Word olla tarpeen, tai Googlen Forms (kyselylomakkeet).

Sheets

Taulukkolaskenta Sheets sisältää edistyneet funktiot laskutoimitusten toteuttamiseen. Palvelu toimii myös yhdessä Forms:n (kyselylomakkeet) kanssa, esimerkiksi kyselyn tulosten tilastollinen analysointi.

Slides

Esitysgrafiikkatyökalu Slides sisältää pitkälti samoja ominaisuuksia kuin PowerPoint. Diaesityksen visuaalista ilmettä ei tarvitse luoda tyhjästä, valmiita esitysmalleja löytyy Slidescarnival-sivustolta. Myös asiakirjapohjien kirjasto sisältää malleja.

Forms

Sähköiset lomakkeet eli Forms soveltuu hyvin tiedon kyselyyn ja käsittelyyn. Tämän kurssin aloituskysely tehtiin Forms:n kautta. Palvelu yhdistyy taulukkolaskenta Sheets:n kanssa, kun käsitellään kyselyn tuloksia.